Mig miler de persones acompanya el Via Crucis de Sant Cugat

Fa dues dècades que la parròquia va recuperar el recorregut pels carrers de la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'una de les estacions del Via Crucis / Foto: Cugat Mèdia (Anna González)

Imatge d'una de les estacions del Via Crucis / Foto: Cugat Mèdia (Anna González)

El Via Crucis compleix dues dècades des de la recuperació del recorregut pels carrers del centre de Sant Cugat, coincidint amb la restauració del Crist Agonitzant de l'artista Robert Vasconcel, deixeble d'Auguste Rodin. La figura, d'uns dos metres d'alçada i 46 quilos de pes, ha presidit un any més la processó, acompanyada per mig miler de persones. Una afluència que per al rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, demostra que aquest format de la tradició està plenament consolidat 20 anys després de la seva recuperació.

La figura del Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa ha sortit de l'església del Monestir a les 9.30h i ha estat carregada durant les 14 estacions per 14 portants. Música en directe ha acompanyat el recorregut, que ha passat pel carrer Major, la plaça de Sant Pere, el carrer de Sabadell, la plaça de Pep Ventura i el carrer de la Plana de l'Hospital, fins a tornar al Monestir.












Emili Marlés

És un Via Crucis que aconsegueix un clima de pregària molt maco. La gent acompanya la Creu de Vasconcel. Els portants es giren cap a la gent i és molt impressionant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.