L'últim adeu als escenaris de Carme Elias

L'actriu farà una lectura dramatitzada del llibre 'Jo no volia ser Rita Hayworth' de Víctor Alexandre en el marc del Festival Grec el 8 de juliol


  • Comparteix:

L'actriu Carme Elias i l'autor de l'obra, el santcugatenc Víctor Alexandre / Foto: cedida

L'actriu Carme Elias i l'autor de l'obra, el santcugatenc Víctor Alexandre / Foto: cedida

Carme Elias va llegir el llibre 'Jo no volia ser Rita Hayworth', de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, i li va agradar tant, que volia tornar als escenaris per tancar la seva carrera posant-lo en escena, malgrat haver-se'n acomiadat a causa de l'Alzheimer. La incapacitat per memoritzar el text ho fa impossible, per això l'actriu, que pateix la mateixa malaltia que Hayworth, ha pres la decisió de fer-ne una lectura dramatitzada. Serà el pròxim 8 de juliol al Teatre Akadèmia, en el marc del Festival Grec de Barcelona.


COMPRA ENTRADES AQUÍ

Fa uns mesos s'estrenava als Cinemes de Sant Cugat, amb la complicitat de Cugat Mèdia, el multipremiat documental 'Mentre siguis tu. L'aquí i ara de Carme Elias', de Claudia Pinto, on glossava de manera aclaparadora com s'enfronta l'actriu a l'evidència de la pèrdua de la memòria. Avui, Elias anuncia un últim tast interpretatiu de la mà d'un dels escriptors més prolífers de casa nostra.

L'obra se centra en l'etapa final de l'actriu nord-americana i indaga sobre la vida de Rita Hayworth darrere la gran pantalla. Una vida que, lluny dels abrics de bisó que la caracteritzaven, amaga una història d'abusos sexuals continuats, tant en la seva infantesa per part del seu pare, com per part de la gran majoria dels marits amb qui va mantenir una relació sentimental.

LLEGEIX L'ENTREVISTA A VÍCTOR ALEXANDRE SOBRE AQUESTA OBRA

A Hayworth li van diagnosticar Alzheimer de gran, però en va arrossegar les conseqüències durant bona part de la seva vida. La falta de coneixement sobre la malaltia neurodegenerativa feia que els seus companys de professió la menystinguessin i atribuïssin les seves dificultats per aprendre's alguns personatges a l'alcoholisme i la manca de professionalitat.

Una reflexió sobre la complexitat de la condició humana, els abusos sistemàtics a les dones i l'estigma de l'Alzheimer al Hollywood encara als anys 80 del segle XX.

La lectura serà el 8 de juliol vinent al Teatre Akadèmia. Una representació molt emotiva que significarà l'adeu definitiu d'Elias als escenaris. La resta del repartiment segueix en curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.