Arrenca l'operació sortida amb carrils addicionals de sortida a l'AP-7

Es preveuen uns 575.000 desplaçaments de sortida des de l'àrea de Barcelona i fins a 590.000 de retorn


  • Comparteix:

Cua en sentit Tarragona a l'AP-7 / Foto: ACN (Laura Fíguls)

Cua en sentit Tarragona a l'AP-7 / Foto: ACN (Laura Fíguls)

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorpora per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l'AP-7 per afavorir la circulació en l'operatiu especial de Setmana Santa. Així ho ha explicat el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha detallat que se situaran als trams entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i Banyeres del Penedès. Els carrils s'han habilitat aquest dijous, dia en què es preveu el major nombre de desplaçaments. En concret, Lamiel ha dit que entre dijous i divendres es produiran unes 575.000 desplaçaments de sortida i que n'hi haurà uns 590.000 de retorn. El SCT ha demanat 'prudència' als conductors, especialment durant les tardes del divendres i del dissabte, quan es preveuen més sinistres.

Uns 156.000 vehicles han sortit de l'àrea d'influència de Barcelona entre les 7 h i les 13.30 h, segons el Servei Català de Trànsit. Representen el 27% dels 575.000 vehicles que es calcula que sortiran fins a les 15 h d'aquest divendres.

Les primeres retencions s'han registrat en els trams entre Santa Perpètua de Mogoda i Montornès del Vallès i Sant Vallgorguina i Sant Celoni, ambdós en direcció nord, i entre Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal i Martorell i Gelida, en direcció sud.

El dispositiu especial de Trànsit en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra s'ha posat en marxa aquest dijous a les 7 h i finalitzarà el Dilluns de Pasqua a les 24 h. Es preveu que el pic de sortides es registri entre dijous al matí i divendres al migdia i el de tornada el mateix dilluns.

Segons el SCT, la mobilitat es distribuirà entre les vies de muntanya i les del litoral català, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada, tot i que la concentració dels desplaçaments tindrà lloc a l'AP-7, una tendència que s'ha repetit en els darrers dos anys després de l'alliberament dels peatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.