Valldoreix demanarà a l'Ajuntament instal·lar càmeres de seguretat a l'estació

La moció del PP s'ha aprovat amb el suport de la resta de l'oposició


  • Comparteix:

Entorn de l'estació de Valldoreix / Cugat: Mèdia

Entorn de l'estació de Valldoreix / Cugat: Mèdia

L'EMD de Valldoreix sol·licitarà a l'Ajuntament la col·locació de càmeres de vigilància a l'estació de ferrocarrils. Tots els partits de l'oposició han votat a favor de la moció presentada pel PP, que ha posat sobre la taula novament el focus d'inseguretat que, segons la formació, es concentra en aquesta zona. El govern s'hi abstingut en veure que no s'acceptava l'esmena de més reforç policial per part del PP, que ha criticat que 'presenten les coses fora de temps i forma'.

Des de l'inici de mandat, el portaveu del PP, Carlos Aranguren, s'ha fet ressò de situacions d'inseguretat als voltants de l'estació de FGC de Valldoreix. La moció del PP assegura que la zona de l'estació, un dels punts amb més trànsit de persones al territori, és "sovint punt de trobada per l'intercanvi de substàncies il·legals".

El portaveu de Vox, Pablo Baucells, ha aprofitat per recordar que la moció segueix la línia de la que va presentar el partit d'extrema dreta a l'inici de mandat, que demanava reforçar la seguretat a Valldoreix. Ha demanat seguiment d'aquesta qüestió així com de l'evolució de l'obertura de la comissaria de barris. Junts també hi ha votat a favor.

Transparència o censura?

Junts preté limitar el temps d'explicació de l'acció de govern a la junta. És el que demana la moció dels juntaires, que ha rebut el suport de la resta de l'oposició. El seu portaveu, Bernat Gisbert, s'ha queixat pel fet que "s'eternitzin" les explicacions del president i els vocals de l'acció de govern, a la part final de la junta. El text dels juntaires exposa que 20 minuts és un temps idoni. Gisbert creu que dedicar una hora "a conèixer l'agenda dels vocals" treu temps per parlar d'altres temes que afecten el territori. Vox ha recordat que la durada de les sessions contravé la conciliació familiar i laboral i el PP ha refermat que "es fa molt pesat".

Més enllà de si les juntes són més o menys feixugues, el president Juanjo Cortés ha manifestat que la moció no promou "la transparència -com advoca la moció-, sinó la censura". Cortés ha avançat que el govern no acatarà la moció perquè és "nul·la de ple dret i i·legal". Referint-se a diverses lleis, el president reivindica que la moció contravé el dret de la informació a la ciutadania i que intenta invisibilitzar la feina del govern.

La vocal del PSC, Susanna Casta, ha recordat que l'anterior govern de Junts també s'estenia en les explicacions, cosa que ha negat Junts rotundament recordant que "el president Puig era molt concís". La socialista ha afegit que per establir la limitació de temps s'hauria de regular el reglament. El vocal d'ERC, Ramon Segura, amb el seu habitual to crític ha deixat anar a Junts: "Es nota que estem en campanya electoral". Gisbert li ha replicat recordant-li: "Junts va ser el partit més votat a les eleccions a Valldoreix".

Gisbert ha dit entendre l'enuig del president però que han presentat la moció després de peticions prèvies reiterades: "Vostè no és el president de tots. No tenen majoria i si no estenen la mà en res qui sortirà perjudicat serà la ciutadania".

La proposta de Junts s'ha aprovat amb els vots del partit, el PP i Vox. El govern, en minoria, hi ha votat en contra.

Refugis climàtics

La junta també ha servit per donar conformitat a l'adhesió dels equipaments de l'EMD a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics, promogut per l'Ajuntament al ple de març. El territori aportarà al cens de refugis el Casal de la Gent Gran de Valldoreix i la Biblioteca Vall d'Or. El vocal de la CUP ha aprofitat per recordar que la junta destina 3.000 euros per sufragar la despesa de les entrades gratuïtes a la piscina del complex esportiu quan s'arriba al nivell 4 d'onada de calor.

Modificacions pressupostàries: "un tour de force"

. La discussió de les modificacions pressupostàries han tornat a ser controvertides, en una situació de pressupost prorrogat i a "l'espera d'una reunió per abordar els nous pressupostos", com ha manifestat el portaveu de Junts.

Hi ha hagut diverses consideracions de l'oposició en relació a les de partides i el suggeriment de deixar l'aprovació sobre la taula per discutir els temes amb deteniment. Entre d'altres qüestions, Junts ha demanat retirar la subvenció a l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix. Després d'un recés, el govern ha accedit a rebaixar l'ajuda de 10.000 a 6.000 euros per satisfer Junts i a canvi aconseguir votar la modificació per la necessitat d'activar "accions climàtiques prioritàries" a l'escola bressol. ´

Tot plegat, amb el compromís que al llarg de l'any els 4.000 euros rebaixats siguin atorgats a l'entitat. L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix està presidida per l'exvocal de PDeCAT-Actuem i expresidenciable d'Independents a les darreres eleccions a l'EMD, Neus José. La valldoreixenca ha lamentat, en el torn de precs i preguntes, que la seva entitat s'hagi vist afectada per les transaccions entre els partits.

També han retirat la partida del cicle de concerts Can Monmany (23.000 euros) i la subvenció del Premi Vila de Valldoreix (2.500 euros) amb la voluntat de "replantejar" les iniciatives segons l'oposició. Amb aquests canvis, el punt ha obtingut el vot favorable de tothom, tret del vot del president i el PSC, que han fet una abstenció crítica per visibilitzar la disconformitat del govern amb les renúncies que han hagut de fer per estar en minoria.

Junts reacciona al vot diferenciat del govern

En un comunicat just acabar la junta, el partit majoritari s'ha pronunciat sobre el fet que els quatre representants del govern hagin votat diferent. El partit manifestava: "Valldoreix no només té un govern en minoria, sinó també té un president sense el suport del seu mateix govern". El que els juntaires han interpretat com "una crisi al govern d'esquerres de Valldoreix", fonts del govern s'han mostrat sorpresos pel que representava "un vot diferenciat, crític i acordat entre el govern".




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.