Volpelleres ja té consell de barri propi

Amb la nova configuració aprovada pel ple, els consells de barri del centre s'unifiquen en un de sol, cosa que l'oposició no veu bé


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del consell de barri de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del consell de barri de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Canvis en la configuració dels consells de barri de Sant Cugat. Volpelleres ja disposa del seu propi espai participatiu i totes les zones del centre s'unifiquen en una única assemblea. Tot plegat ho ha validat el ple municipal aquest dilluns, en una proposta del govern que també delimita i concreta tots els barris del municipi. La iniciativa ha prosperat amb l'abstenció l'oposició, que ha qüestionat la idoneïtat d'aglutinar tots els barris del centre en un únic espai participatiu; només Vox ha fet costat a l'executiu amb un vot favorable.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DE L'ORDRE DEL DIA

El regidor de Participació, Francesc Duch (ERC), ha justificat que aquesta és una aposta refermada per l'opinió dels tècnics de participació, que arriba després de diversos canvis: primer dos consells de barri (Centre Est i Centre Oest) i després, tres (Centre Est, Centre Oest i Nucli Antic). Des de l'oposició, en general han coincidit a assenyalar que barris com el Monestir i Sant Francesc tenen una identitat marcada que propiciaria un espai participatiu propi. "S'ha tingut en compte la proposta amb criteri tècnic, però s'hauria d'haver incorporat una valoració política", ha proposat el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez.

En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu de la CUP, Marco Simarro, que el mandat passat va portar la cartera de participació. També ha expressat el "neguit" que la feina feta entre 2019 i 2023 quedi ara "aparcada".

Així queden els consells de barri

El consell del Centre -que agrupa un àmbit territorial que suma unes 59.000 persones- tindrà un funcionament singular. Podrà activar grups territorials i temàtics, i, a més de la presidència, tindrà una vicepresidència. Enguany, la presidència recau en la regidora d'ERC Esther Madrona i la vicepresidència en el tinent d'alcaldia de Junts Jordi Puigneró.

El consell de barri de Volpelleres estarà presidit pel tinent d'alcaldia Carles Brugarolas.

La resta de consells ja s'han constituït i recauen en Francesc Duch (ERC) a la Floresta, Núria Fernàndez (Junts) a les Planes i Albert Salarich (Junts) a Mira-sol.

El nou document actualitza el vigent, redactat el 2017.

Nou mapa de barris

El nou directori de barris detalla totes les zones de Sant Cugat, carrer a carrer, amb l'assignació corresponent als consells de barri.

AMPLIA AQUÍ LA IMATGE. En aquest enllaç pot ampliar la imatge. Si esperes uns segons, podràs veure, carrer a carrer, tots els barris de Sant Cugat. Saps quin és el teu?

Mapa dels diferents barris de Sant Cugat

Mapa dels diferents barris de Sant Cugat / Foto: Ajuntament




Francesc Duch

Els cinc consells són Mira-sol, les Planes i la Floresta. Volpelleres s'hi incorpora i hi ha la singularitat del consell del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.