Sant Cugat reconeix 100 anys de servei de Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix amb la Medalla d'Honor

El ple municipal ha aprovat atorgar aquesta distinció


  • Comparteix:

Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix es converteix en la 9a entitat o personalitat que rebrà la Medalla d'Honor de la ciutat. La distinció s'ha formalitzat aquest dilluns en un ple extraordinari amb el qual s'ha aprovat la concessió de la distinció amb la unanimitat de tots els grups municipals. Així, Sant Cugat reconeix una entitat centenària per la seva contribució a la ciutat. L'entrega de la distinció tindrà lloc el 24 maig durant el concert de cloenda del centenari de l'assemblea local, al Teatre-Auditori i amb la participació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i la Coral la Lira.

ESCOLTA-HO

Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix, presidida actualment per l'exalcalde Lluís Recoder, va néixer com a entitat el 1923, tot i que està documentat que l’any 1902 ja existia una primitiva assemblea al municipi,.

Des de llavors, com ha recordat el seu president durant el ple extraordinari, Creu Roja ha treballat per al municipi de manera "discreta i silenciosa, però eficaç". Ho ha fet, ha repassat Recoder, amb els primers dispensaris del municipi, amb l'atenció a les víctimes de la Guerra Civil, amb els primers transports sanitaris, amb el lleure per a joves i la companyia per a gent en risc de solitud i amb l'atenció a persones migrades, entre moltes d'altres aportacions de l'entitat que li valen aquesta distinció municipal.

Una tasca que han reconegut i agraït tots els grups municipals, que han coincidit en destacar els principis i valors d'una entitat que és "exemple" de solidaritat, ajuda i compromís; així com en lloar la implicació de les persones que han format part de l'entitat, tant els presidents, com els professionals, els voluntaris i els socis.

També ho ha fet l'alcalde, Josep Maria Vallès, per a qui Creu Roja són "persones que ajuden persones". Una entitat centenària, solidària, exemplar i necessària, ha dit, que te cura dels santcugatencs.

Actualment, Creu Roja Sant Cugat- Rubí-Valldoreix compta amb 265 persones voluntàries actives i 4.798 socis i sòcies col·laboradors, gràcies als quals s'atenen 3.500 persones i es realitzen 20.000 intervencions anuals.

L'aprovació per part del ple de la distinció ha comptat també amb la presència de diversos membres de l'entitat, entre ells l'expresident Lluís Carreras.

Quines entitats i personalitats han rebut la Medalla d'Honor?

  • Societat Coral La Lira de Sant Cugat
  • La Unió Santcugatenca
  • Club de Golf Sant Cugat
  • Sant Cugat Esport FC
  • Junior F.C
  • Baltasar Porcel
  • Frederic Roda
  • Jesús Serra i Santamans


  • MIRA AQUÍ EL DOCUMENTAL DELS 100 ANYS DE L'ASSEMBLEA LOCAL DE CREU ROJA







    Lluís Recoder

    La nostra feina s'ha fet i es continua fent amb el nostre estil propi: discreti silenciós, però eficaç. El que som avui és un reflex del que ens ha donat la nostra història, protagonitzada per la nostra gent.

    Josep Maria Vallès

    Sou una entitat centenària, exemplar, discreta i necessària que teniu cura dels benestar dels santcugatencs i santcugatenques.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.