El govern estudiarà convertir les carpes Drinkking en un nou equipament musical

Tots els partits han acceptat l'esmena de Junts a la moció de la CUP per incorporar l'estudi de viabilitat de la proposta


  • Comparteix:

Imatge del dia que l'Ajuntament va prendre possessió de les instal·lacions / Foto: Ajuntament

Imatge del dia que l'Ajuntament va prendre possessió de les instal·lacions / Foto: Ajuntament

El govern estudiarà la viabilitat de desenvolupar als terrenys de les antigues carpes Drinkking Lemon, propietat de l'Ajuntament des de 2022, en un equipament musical polivalent. La CUP veu necessari 'reactivar' aquest espai, actualment sense activitat, per donar resposta a una demanda històrica davant la manca d'espais i equipaments, diu, de petit i mitjà format destinats a la producció i oci musical per a bandes emergents, concerts i activitats de col·lectius. El govern ha compartit la necessitat, però ha incorporat al text un estudi de viabilitat per certificar la idoneïtat del projecte. Tots els partits han votat a favor de l'esmena de Junts i el text s'ha aprovat per unanimitat.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA AQUÍ LES ESMENES DEL GOVERN (JUNTS I ERC)

Precedents

La primera reclamació d'una sala de concerts per a la ciutat es remunta al 2002 de la mà de Dissidència Sònica. Després va arribar la creació de la Sala Hoboken, que va externalitzar la gestió per, a continuació, passar a mans privades. Una història de fa més de dues dècades que ha recordat la regidora de la CUP, Ariadna Sierra.

Tot i coincidir la CUP i Junts en la necessitat de disposar d'aquest espai, el tinent d'alcaldia de Presidència, Jordi Puigneró, ha aprofitat per retreure als cupaires la incoherència de parlar de prioritats en equipaments quan alhora voten en contra del projecte de la nova Biblioteca Ramons Barnils. La regidora anticapitalista ha deixat clar que s'han oposat a un projecte "faraònic" com el que ha presentat el govern, no a ampliar els espais bibliotecaris de la ciutat.

Pla d'Equipaments

Puigneró ha recordat que es treballa en el Pla d'Equipaments per fer una diagnosi de les necessitats de la ciutat, i partits com el PP i ECP l'han instat a convocar-los per poder dir-hi la seva. L'intercanvi de retrets entre Junts i la CUP ha continuat quan Puigneró ha etzibat a Sierra que la CUP no va moure el projecte dels terrenys de Drinkking quan estava a govern, ni tampoc va activar el Pla d'Equipaments. La cupaire ha matisat que l'Ajuntament va assumir la propietat un mes de juliol de 2023, i que 10 mesos després ja no estaven a govern.

Vox ha exposat la necessitat de comptar amb la col·laboració público-privada per tirar endavant la gestió del projecte; el PSC s'ha felicitat per la iniciativa; i el PP ha remarcat la importància de saber el cost d'un eventual arranjament d'instal·lacions, el tipus de gestió i el tipus de programació que s'hi faria.



Sierra / Puigneró

Nosaltres hem de proposar, si no convoquin al grup de treball d'equipaments / El passat mandat no va haver-hi Pla d'Equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.