L'Ajuntament amplia el topall d'hores extres dels funcionaris de forma temporal

El ple ha aprovat la mesura que s'aplicarà durant mig any i que servirà per garantir el servei, sobretot de la Policia Local i Protecció Civil


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Local durant la pandèmia de Covid-19 / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Local durant la pandèmia de Covid-19 / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'Ajuntament ha decidit ampliar el topall de serveis extraordinaris del personal funcionari, fins ara estipulat en 80 hores anuals, per garantir la prestació de serveis ordinaris i estructurals. La necessitat ve motivada arran de 'l'actual manca d'efectius necessaris de la policia local' i Protecció Civil per poder prestar el servei en condicions. No obstant això, i per evitar greuges comparatius, la mesura també tindrà aplicació a la resta de departaments de l'administració. La iniciativa, que ha comptat amb els vots a favor de tots els partits tret de l'abstenció de Vox, s'endegarà durant sis mesos, prorrogable a mig any més. Passat aquest període, l'Ajuntament analitzarà quins són els àmbits que més hores extres acumulen per aplicar les mesures pertinents.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DEL PLE

Precisament Vox s'ha mostrat molt interessat en saber quins són els departaments que acrediten més serveis extraordinaris. Una informació que el tinent d'alcaldia de Bon Govern, Jordi Puigneró, li facilitarà un cop puguin fer la diagnosi dels serveis anunciada després de la mesura.

18 nous agents

El partit d'extrema dreta ha aprofitat per tornar a demanar més efectius de la Policia Local, mentre que el tinent d'alcaldia de l'àmbit, Bernat Picornell, ha recordat que l'Ajuntament està en procés d'incorporar 18 nous efectius. Un aterratge que no arribarà fins que aquests agents facin el pertinent curs de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Aquesta situació, agreujada amb "la baixa ràtio de l'Ajuntament en comparació a altres municipis", motiva que s'incrementi el topall de 80 hores extres anuals de la Policia Local i de Protecció Civil, que actualment només té dos efectius. Actualment, segons la proposta, el 80% dels serveis extraordinaris policials són per cobrir serveis estructurals, davant el 20% per cobrir actes de ciutat.

Per tot plegat, el ple ha acordat -amb l'abstenció de Vox- suspendre durant mig any l'article regulador del Pacte de condicions del personal funcionari de l'Ajuntament.







Jordi Puigneró

Entomarem les mesures necessàries en quant a recursos humans perquè les hores extres han de ser extraordinàries, no ordinàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.