Grifols pateix a la borsa després que la CNMV trobés 'deficiències rellevants' a la informació financera

La farmacèutica remarca que el regulador considera que l'endeutament que figura als comptes "correspon amb la realitat"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Jornada moguda per a Grifols a borsa. Si bé la farmacèutica catalana ha obert aquest divendres amb números verds després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) trobés 'deficiències rellevants' en la seva informació financera, a mig matí ja ha caigut i arrossega pèrdues de més del 3,5%. Dijous, la companyia catalana va tancar la sessió a l'alça, amb guanys d'un 4,9% i el preu de l'acció en 8,4 euros, una tònica que ha mantingut a primera hora, fins arribar als 8,7 euros, tot i que ara ja ha tornat als 8,1. La multinacional, en un comunicat puntualitza que l'informe de la CNMV apunta que l'endeutament que figurava als comptes de l'empresa 'correspon amb la realitat' i descarta la necessitat d'una 'reformulació'.

D'altra banda, la firma catalana destaca que l'informe no ha trobat "errors significatius en les magnituds dels estats financers". Tot i així, la multinacional subratlla el compromís a millorar la seva transparència i ampliar els desglossaments de la informació financera, d'acord amb les recomanacions fetes pel regulador.

L'avaluació del CNMV assenyala que les "deficiències" trobades "han dificultat en alguns exercicis la a capacitat dels inversor d'entendre adequadament la situació financera, resultats i fluxos d'efectiu" de Grifols. Altrament, l'informe descarta una sanció, encara que matisa que "s'ha de fer una anàlisi de legalitat completa, que en el seu cas podria donar lloc, o no, a la incoació d'un o diversos expedients sancionadors".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.