Una estafa piramidal


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox


Publicat: el 20/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una estafa piramidal és un frau que depèn de la captació constant de nous incauts per poder seguir creixent i mantenir-se a si mateixa. Aquest sistema es denomina 'piramidal' perquè l'estructura es basa en el fet que cada nou nivell de persones involucrades ha de ser més gran que l'anterior per poder mantenir el frau.

En un inici hi ha una identificació d'una necessitat o d'una oportunitat i es presenta un "suposat benefici" a aquells qui "entrin al sistema". Cal un reclutament de participants i és imprescindible que aquests reclutin, alhora, noves víctimes d'aquest sistema pervers. D'aquesta manera es multiplica exponencialment el nombre de persones que entren a formar-ne part i que, sovint, resulten enganyades amb resultats fatals per les seves vides.

I com funciona l'Agenda 2030? Una elit financera estableix les seves certeses en diferents àmbits (econòmic, social, mediambiental, etc.) i ofereix unes mesures que cal implementar. Necessita, però, que hi hagi institucions i organismes públics i privats que recolzin el seu programa i busca nous participants que vulguin entrar al sistema; alhora, aquests nous participants que gaudeixen de situacions d'influència sobre l'opinió pública utilitzen els seus mitjans per difondre el programa entre la majoria de petits estaments i entitats que s'adhereixen a la roda i fan d'altaveu a la població. Al final, aquesta població es troba immersa seguint un programa que respon, en molts sentits, als interessos de les elits financeres que han orquestrat l'argúcia.

En tot cas, en el cas de les estafes piramidals sempre acostumen a caure perquè no estan fonamentades en una realitat. Arriba un moment que els qui han fet tants esforços per mantenir aquest sistema s'adonen que no és real i que amaga uns fins ben diferents que les nobles i legítimes aspiracions a les quals les víctimes aspiraven. Aleshores es produeix un col·lapse i el sistema cau pel seu propi pes i, aleshores, els afectats s'adonen que han patit molts "danys col·laterals" que els han suposat greuges importants i molt difícils de rescabalar.

Des de VOX sempre estarem en contra d'aquesta maleïda Agenda.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.