12 de maig: mirar cap al futur o al passat


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Portaveu del grup municipal d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i


Publicat: el 26/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malgrat el desig del govern de la Generalitat d'esgotar la legislatura, finalment no ha estat possible. La política de blocs i de bloqueig, encarnada especialment per Junts i els Comuns, ha tallat les ales al pressupost més expansiu de la història: més de 2.400 milions d'euros per revertir les retallades d'inicis de la dècada anterior i posar el focus en la salut, l'educació, l'emergència climàtica, seguretat...

En política, s'entén el compromís com aquella capacitat per veure que, més enllà de les teves necessitats o interessos, està el benestar col·lectiu, el bé comú, l'interès general. El projecte d'Esquerra Republicana s'impregna d'aquests valors, i per això posava al servei de la ciutadania uns comptes que, en essència, buscaven millorar la vida de la gent, contribuir a la seva felicitat individual i col·lectiva. Aquesta ha de ser, entenem, la vocació dels servidors públics.

Així doncs, què es decidirà a les propers eleccions? Entre què haurem d'elegir, la ciutadania, el 12 de maig? Tal com explica el president Aragonès, triarem entre els qui defensen un model del passat, basat en la política de bloqueig o en el conformisme i la dependència de Madrid, i els qui defensem una Catalunya que miri cap al futur, amb una mirada ambiciosa i republicana, per avançar socialment i decidir lliurement el futur del nostre poble.

A Sant Cugat també ens hi juguem molt, en aquests comicis. Ens juguem continuar tenint una Generalitat que continuï apostant de manera decidida pel tan reivindicat hospital de referència; un govern sensible a la necessitat d'una segona residència pública per a la gent gran; un executiu català que es continuï creient la transició cap a una mobilitat més sostenible i faci realitat els intercanviadors de Volpelleres i l'Hospital General; una conselleria d'Interior que continuï apostant per una policia que s'assembli a la societat a la qual serveix, més moderna, més feminitzada i amb més efectius, però sobretot a peu de carrer.

El municipalisme és el lloc on passen les coses, l'espai on la societat civil s'organitza. Esquerra Republicana som conscients de la seva importància, i tenir una Generalitat sensible a les seves necessitats és fonamental per continuar mirant cap al futur, millorant la qualitat de vida de tota la ciutadania.

Perquè no avançarem si no ho fem tots alhora.

BERNAT PICORNELL és portaveu del grup municipal d'ERC i tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.