Un centenar de manifestants protesten contra l'acte de Vox a Sant Cugat

Els Mossos han identificat 4 persones


Temes relacionats

Abascal: 'Els catalans us jugueu el 12-M la convivència i la seguretat als carrers' ( 8/mai/24)


  • Comparteix:

Manifestació antifeixista contra l'acte de Vox a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Manifestació antifeixista contra l'acte de Vox a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un centenar de persones ha participat a la manifestació antifeixista que s'ha convocat aquest dimecres amb motiu de l'acte de campanya de Vox a Sant Cugat, amb la presència de Santiago Abascal i el santcugatenc Ignacio Garriga. Els manifestants han denunciat que Vox 'criminalitza les dones, les persones LGTBI, les racialitzades i les migrades'. La protesta, que s'ha mantingut fins al final de l'acte de Vox, ha anat acompanyada d'un fort dispositiu de Mossos que ha encerclat els manifestants entre la plaça de l'estació i el carrer dels Pous. El cos ha identificat 4 persones.

Convocats per entitats del moviment popular de Sant Cugat, com Hora Bruixa, Sindicat de Llogateres o Arran, els participants han fet sonar lemes com "contra el feixisme, acció directa", "qui sembra la misèria, recull la ràbia" o "fora feixistes dels nostres barris". Han defensat el "ni un pas enrere" durant prop més d'una hora.

A més, han reprovat que el partit d'Abascal "només defensa als rics, grans empreses i bancs" i han demanat no normalitzar "actes com aquests que van en contra de la gent treballadora".

Per altra banda, han criticat la presència dels Mossos i els han acusat "d'encobrir un acte feixista i ser-ne còmplices". La manifestació s'ha desenvolupat de manera pacífica amb moments de tensió només quan el cos policial ha volgut retirar els manifestants uns metres enrere. Just abans de la dissolució de la protesta, un participant ha cremat una bandera espanyola de forma aïllada.






Portaveu de la manifestació

El que fa és criminalitzar la classe treballadora, a les dones, a les persones LGTBI, a les persones racialitzades i a les persones migrades. I aquesta gent no té cabuda ni aquí ni enlloc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.