Les escoles bressol Gargot i La Mimosa perden un grup en les preinscripcions a petició de la Generalitat

L'ampliació de places es farà "al més aviat possible" un cop l'Ajuntament solucioni els requeriments del govern sobre alguns espais dels edificis


  • Comparteix:

Els centres afectats són La Mimosa i Gargot / Foto: Ajuntament

Els centres afectats són La Mimosa i Gargot / Foto: Ajuntament

Les escoles bressol (EB) Gargot i La Mimosa han perdut, respectivament, un grup de mitjans (10 places) i un grup de grans (20) perquè no compleixen els requisits sol·licitats per la Generalitat en les preinscripcions. L'Ajuntament ha lamentat la situació coincidint amb l'inici de les preinscripcions aquesta setmana. Preguntada per Cugat Mèdia, la regidora d'Educació, Carme Ardid, ha afirmat que fins que no arribi l'autorització del govern català 'no podrem oferir aquestes places', i no creuen que sigui abans del setembre. Quan arribi el vistiplau, Ardid diu que amb La Mimosa potser es plantegen afegir un grup de mitjans (11 places) en lloc de recuperar el grup de grans. En qualsevol cas, l'Ajuntament treballa per adequar les necessitats detectades i ampliar l'oferta 'al més aviat possible'.

L'Ajuntament ha explicat que quan es modifiquen els grups assignats als centres, es revisen els seus requisits. En aquestes EB, el departament d'Educació ha fet uns requeriments que obliguen l'Ajuntament a reduir temporalment l'oferta de places prevista.

Peticions de la Generalitat

A l'EB Gargot, les peticions de la Generalitat són instal·lar un plat de dutxa als lavabos dels adults i anul·lar l'accés al pis superior, que actualment utilitzen només els docents. Pel que fa a La Mimosa, el govern demana anul·lar l'accés des de Can Llobet a la sala de psicomotricitat.

L'Ajuntament s'ha posat a disposició de les famílies i "reitera el compromís amb la qualitat de l'educació a la ciutat". Preguntada per si aquesta incidència afecta les opcions de les famílies en les preinscripcions, Ardid ha afirmat: "Les famílies poden fer la preinscripció i quan puguem adjudicarem les places. No afecta la continuïtat [els alumnes que ja eren a l'escola, podran seguir], només a les places vacants".

La titular d'Educació no sap amb certesa, però, quan podran oferir-se les places "ampliades", ja que això dependrà de quan arribi l'autorització de la Generalitat a mesura que els centres compleixin els requisits. Ardid confia que sigui al setembre.

Preinscripció, fins el 17 de maig

Des d'aquest dilluns ja es pot formalitzar la inscripció dels infants a les vuit escoles bressol municipals. Les sol·licituds per al curs 2024-2025 s'han de presentar de forma telemàtica i romandran obertes fins al 17 de maig. El total de places ofertes avui dia es pot consultar AQUÍ.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.