L'institut Leonardo, 1r premi de Catalunya a la Copa Cangur de matemàtiques

L'equip de l'institut santcugatenc estava format per alumnes de 1r i 2n d'ESO


  • Comparteix:

Alumnes de l'Institut da Vinci, guanyadors de la Copa Cangur / Foto: cedida

Alumnes de l'Institut da Vinci, guanyadors de la Copa Cangur / Foto: cedida

L'institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat s'ha imposat com a guanyador de Catalunya en la Copa Cangur 2024 de matemàtiques. L'equip, format per alumnes de 1r i 2n d'ESO, ha estat el vencedor en la final celebrada aquest mes de maig a la Garriga. Els participants havien de resoldre petits reptes de qualsevol àrea de les matemàtiques sense poder fer servir cap dispositiu electrònic per fer els càlculs.

La professora de matemàtiques de l'institut, Maria Eugènia Marco, ressalta que les proves suposen tot un desafiament per als alumnes. "És una altra manera de veure les matemàtiques i permet ajuntar-se amb altres alumnes que també els agraden", assenyala. Els alumnes, a més, han destinat hores del pati a preparar les proves. Marco subratlla que és un "extraorgull" que una escola pública s'hagi proclamat vencedora, davant d'altres escoles concertades que hi poden destinar més recursos.

Aquesta és la primera vegada que el Leonardo da Vinci guanya el premi, en una victòria que els permet l'any que ve a accedir directament a les semifinals.




Maria Eugenia

És tot un repte, perque és una altra manera de veure les matemàtiques. És sortir del currículum, de la classe i ajuntar-se amb altres alumnes que també els hi agrada. Amb això aconseguim que pressumeixin que els agraden les matemàtiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.