Lliberia, candidat al secretariat nacional de l'Assemblea en el bloc territorial

Més de 100 candidatures es presenten a les eleccions del Secretariat Nacional de l'ANC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una votació de l'ANC / Foto: ACN (Mar Martí)

Imatge d'arxiu d'una votació de l'ANC / Foto: ACN (Mar Martí)

Més de 100 candidatures es presenten a les eleccions del Secretariat Nacional de l'ANC, segons la llista definitiva que l'entitat ha fet pública aquest divendres. En concret són 107 candidatures, 21 més que a les eleccions del 2022. Els candidats opten al Bloc Nacional (28), al Bloc Sectorial (9), al Bloc Jove (3) i al Bloc Territorial (67); en aquest darrer, com un dels representants del Vallès Occidental, s'hi ha presentat el santcugatenc Josep Lluís Lliberia.

Lliberia va ser número 2 a la candidatura de Junts de les eleccions municipals de 2019, que encapçalava l'exalcaldessa Carmela Fortuny. L'acta de regidor la va mantenir pocs dies: va renunciar-hi arran de les negociacions del seu partit amb què s'obria a la porta a un pacte de govern amb el PSC (finalment, els socialistes van acabar governant durant el mandat passat amb ERC i la CUP). Lliberia és conegut a la ciutat per haver estat coordinador de la delegació local de l'ANC en els anys àlgids del procés.

Les eleccions del Secretariat de l'ANC se celebraran telemàticament del 14 al 18 de maig. Al Bloc Nacional hi ha noms destacats com el de l'economista i polític Uriel Bertran, el de l'historiador i advocat Josep Cruanyes, el de l'escriptor Julià de Jòdar, el del cantautor Lluís Llach, el del pallasso Jordi Pesarrodona (exvicepresident de l'Assemblea) o el del filòleg i polític Toni Strubell.

Entre les 28 candidatures que opten al Bloc Nacional del Secretariat Nacional de l'ANC també hi ha el de l'empresari Joan Matamala, el de la professora Conxita Bosch, el de la magistrada Sílvia Ventura o el de l'empresària Eulàlia Sirvent.

Pel que fa al Bloc Territorial, hi ha tretze candidatures per a la Ciutat de Barcelona, una per a la sectorial Barcelonès Nord (que abasta Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet), dues per a la sectorial Barcelonès Sud (L'Hospitalet de Llobregat), tres per al Maresme, tres per al Baix Llobregat, cinc per al Vallès Occidental, dues per al Vallès Oriental i set per al Gironès.

A més n'hi ha quatre per a l'Alt Penedès, quatre també per al Tarragonès, dues per al Baix Ebre, sis per al Segrià, tres per a la sectorial Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès i Moianès, tres per a la sectorial Baixa Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça, Alta Ribagorça i Vall d'Aran, quatre per a la sectorial Osona i Ripollès, una per a la sectorial Rosselló, Vallespir, Fenolleda, Capcir, Alta Cerdanya i Conflent i tres per al Conjunt de les Assemblees Exteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.