Les urgències de l'Hospital MútuaTerrassa acumulen 66 minuts d'espera de mitjana

En el cas del CUAP la demora és de més de mitja hora en les urgències hospitalàries


  • Comparteix:

Urgències de Mútua / Foto: HUMT

Urgències de Mútua / Foto: HUMT

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), centre públic de referència per als santcugatencs, acumula 63 minuts d'espera de mitjana a les urgències hospitalàries. A partir de dades del departament Salut del 2023, els pacients de les urgències hospitalàries del centre van esperar cinc minuts més que el 2022. Unes dades, però similars a les de la mitjana de la xarxa pública que se situa en els 62 minuts d'espera per visita. En el cas del CUAP de Sant Cugat la demora mitjana és de 33 minuts, dos més que l'any anterior.

Malgrat reduir-se en dos minuts respecte al 2022 la mitjana global dels centres hospitalaris, l'espera continua sent molt superior a la que hi havia una dècada enrere. Un fet que la directora del servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau, Mireia Puig, ha atribuït a un increment de la demanda que no s'ha traduït en un augment proporcional del personal i dels espais; i al canvi del perfil del pacient, amb una creixement de la gent gran.

Les urgències hospitalàries de la xarxa pública van atendre l'any passat 3,8 milions de pacients, un 2,2% més que l'any anterior. Un increment de demanda que no s'ha traduït en un major temps d'espera. A més de la demanda hi ha un altre factor clau: l'estacionalitat. A l'hivern (entre els mesos de desembre i febrer) és quan hi ha un volum més alt d'activitat i més llits ocupats als hospitals. Tot i que aquest factor no afecta en el nombre de pacients atesos, sí que ho fa en el temps d'espera, sent conseqüentment, més elevat en aquest període.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.