Ragull Centre sí que es construirà, i amb habitatge de lloguer protegit, segons ERC

Ho ha anunciat el grup municipal republicà en una roda de premsa aquest dilluns, mentre Junts no s'hi ha volgut pronunciar


Temes relacionats

Ferrer planteja un nou projecte alternatiu al Ragull Centre (29/set/23)

Vallès referma que el Ragull Centre 'no es durà a terme' (24/jul/23)


  • Comparteix:

Imatge del solar on s'ubicarà el projecte Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del solar on s'ubicarà el projecte Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Ragull Centre finalment es construirà i inclourà habitatge de lloguer protegit. Així ho han anunciat el segon tinent d'alcaldia i portaveu d'ERC, Bernat Picornell, i el regidor d'Habitatge d'ERC, Francesc Duch, en una roda de premsa del grup municipal celebrada aquest dilluns. De moment, l'únic que poden confirmar és que el projecte es construirà al seu emplaçament original, al solar d'ús industrial que té Ferrer a la rambla del Torrent del Xandri, i que inclourà habitatge protegit. Sobre la concreció del projecte, els republicans han repetit que ho estan estudiant. 'Estem just a la casella de sortida', ha afirmat Picornell. L'altre soci de govern, Junts, no ha volgut fer declaracions sobre aquesta informació, després que ells haguessin descartat el projecte a l'inici de mandat.

Tot i això, els republicans sí que han avançat que la parcel·la de Ragull Centre "no és un punt i final", sinó que tota la zona, que inclou l'avinguda de Can Roquetes, Can Magí i, en definitiva, el tancament de la ciutat amb Cerdanyola, s'estudiarà en profunditat. En aquest sentit, Duch ha parlat de "la possibilitat de comprar una peça d'equipaments en el mateix entorn amb la mateixa idea que pugui tenir habitatge protegit".

Un projecte polèmic

Després de l'anunci del projecte a l'abril de 2021 amb dos blocs de planta baixa més 10 pisos, el ple municipal de febrer de 2022 va aprovar de manera definitiva el conveni entre l'Ajuntament i els laboratoris Ferrer que havia de permetre requalificar el solar industrial per construir-hi 118 habitatges (72 dels quals de lloguer protegit), implantar una superfície comercial i afegir un nou equipament per a la ciutat. Aquest conveni incloïa en el seu annex gràfic les modificacions sorgides de les inquietuds dels veïns, com la qüestió de l'alçada.

La iniciativa va topar amb les crítiques de Junts i Ciutadans, que es van oposar al projecte. Junts va advertir que portaria als tribunals el conveni, cosa que finalment va fer. En declaracions a Cugat Mèdia, Picornell no ha concretat si aquest contenciós segueix en mans dels tribunals. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha declinat aquest dilluns fer declaracions relacionades amb Ragull Centre.

Un projecte desestimat pel mateix govern

Des de la constitució del nou govern, tant l'alcalde com el regidor d'Habitatge Francesc Duch (ERC) han afirmat públicament que el projecte Ragull no tiraria endavant. Concretament, el batlle ho va confirmar al ple municipal de juliol de 2023 i en la roda de premsa de valoració dels 100 dies de govern.

Per la seva banda, en una entrevista amb aquest mitjà al març d'aquest any, Duch va afirmar que "el projecte de Ragull Centre està descartat fruit de l'acord de govern amb el seu soci (Junts)" i va afegir que, tot i això, "el que no està tancada és la possibilitat de construir habitatge públic en aquesta zona de la ciutat".

Preguntat sobre què ha canviat perquè el projecte s'hagi pogut recuperar, el tinent d'alcaldia d'ERC només ha dit que "l'acord de govern actual entre Junts i ERC deia que s'havia de reestudiar el Ragull Centre i també tota la zona de Can Magí, Can Roquetes i l'avinguda de Cerdanyola".


Bernat Picornell

Estem en una casell de sortida, i per tant, preveure concrecions sobre aquest projecte és impossible. Sabem que el compromís d'aquest govern és construir habitatge assequible, com més millor i, per tant, també a Ragull Centre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.