Comuns-Sumar demana més inversió en l'atenció primària i la gestió 100% pública de la sanitat

El portaveu dels comuns a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, considera que la ciutat no necessita un hospital de primer nivell


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez, portaveu dels comuns a Sant Cugat, i Laura Campos, número 8 a la llista de Comuns-Sumar al Parlament, en l'acte de campanya a Sant Cugat  / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Gutiérrez, portaveu dels comuns a Sant Cugat, i Laura Campos, número 8 a la llista de Comuns-Sumar al Parlament, en l'acte de campanya a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Per a Comuns-Sumar, l'atenció primària arrossega un 'infrafinançament crònic' i és aquí on s'ha de centrar el gruix de la inversió pública en sanitat. El partit proposa que el 25% de tot el pressupost del departament es destini a aquest àmbit, a més revertir el concert amb Mútua Terrassa per avançar cap a un model 100% públic dels Centres d'Atenció Primària (CAP). Això han explicat la número 8 a la llista de Comuns-Sumar al Parlament, Laura Campos, acompanyada pel portaveu dels comuns a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, aquest dijous en un acte de campanya pel 12-M. Pel que fa al debat sobre el model d'hospital comarcal que necessita Sant Cugat, els comuns consideren que no és necessari un hospital de primer nivell.


"La prioritat, en termes de salut pública, està en l'atenció primària", ha assegurat Gutiérrez. "També en la salut pública i comunitària, ja que això elimina el colapse la primària, a la vegada que una primària forta, ens permet descongestionar l'atenció hospitalària i, això, finalment, ens permet tenir una societat més sana en termes generals", ha afegit.

Per la seva banda, Campos ha recordat que "l'atenció primària és la porta d'accés al sistema sanitari" i ha lamentat que aquesta "arrossegui una crisi de retallades i d'infrafinançament crònic". La candidata ha explicat que les propostes dels Comuns-Sumar són "assegurar que el 25% de tot el pressupost de Salut vagi destinat a millorar i reforçar l'atenció primària", així com "garantir les visites als CAP en menys de cinc dies".

Sobre la salut mental, Campos ha apuntat que "l'objectiu és passar dels sis psicòlegs per cada 100.000 habitants que actualment té l'Estat espanyol, als 18 especialistes per cada 100.000 habitants que tenen, de mitjana, la resta de països de la UE".

Sobre l'Hospital Vicente Ferrer

Respecte al canvi d'usos de l'hospital de referència Vicente Ferrer per als municipis de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que finalment serà un hospital de dia, Gutiérrez ha explicat que des dels Comuns no creuen que Sant Cugat necessiti un hospital de primer nivell. "En tot cas necessitem un hospital lleuger que ens ajudi a alleugerir i reforçar la primària, on hi hagi alguns serveis que evitin haver d'anar a Terrassa", ha dit.

No obstant això, el portaveu ha posat èmfasi en la necessitat que aquest hospital sigui públic "i que no estigui en mans, de nou, de Mútua de Terrassa".


Ramon Gutiérrez

Creiem que la principal prioritat en termes de salut pública està en l'atenció primària. Està en la salut pública i en la salut comunitària



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.