Esther Madrona (ERC): 'Junts i el PSC posen per davant les preferències d'immobiliàries i constructores'

La número 72 per Barcelona d'ERC es compromet amb la segona residència i l'enfortiment de l'atenció primària


  • Comparteix:

ERC apel·la els indecisos, que segons les darreres enquestes representen el 40% dels electors, per poder donar continuïtat a l'acció de govern encetada i truncada de manera obligada per altres partits. Un avançament electoral que ha deixat en camí inversions per a Sant Cugat com el Centre d'Alta Resolució (l'hospital lleuger), els intercanviadors ferroviaris o la segona residència per a la gent gran, amb els quals s'ha compromès la número 72 per Barcelona d'ERC, Esther Madrona. En una entrevista a Cugat Mèdia dins el cicle dedicat a les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya, Madrona ha criticat Junts i el PSC per 'no posar les coses fàcils' en matèria d'habitatge i fer prevaldre 'els interessos d'immobiliàries i constructores' per sobre de les necessitats dels ciutadans.


Mobilitat

Replicar el model "d'èxit" dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rodalies de Renfe. Aquesta és la proposta d'ERC aprofitant el traspàs de Rodalies, on el partit vol aplicar un pla de xoc i incrementar les freqüències. En el cas dels FGC, l'aposta -com ja havia iniciat el govern actual- és un nou túnel que uneixi Sant Cugat amb Barcelona. Tot plegat, se suma a la implantació d'intercanviadors i el soterrament de vies a la ciutat.

Una aposta per la mobilitat sostenible enfocada en l'enfortiment de la xarxa ferroviària, en detriment de la viària, d'on cauen projectes com el Quart Cinturó i el partit planteja un sistema de peatges segons l'ús. ERC també descarta, de moment, l'estació vallesana de l'AVE a Sant Cugat.

Habitatge

Segons Madrona, totes les propostes de la candidatura en matèria d'habitatge van en la mateixa línia: "treure l'habitatge de la lògica del mercat". Això passa per un Pacte Nacional pel Dret a l'Habitatge, ha concretat la número 72 d'ERC, partit que es compromet a invertir 1.000 milions d'euros anuals a polítiques d'habitatge i incorporar al mercat un miler d'habitatges a preu assequible cada any.

"Junts i el PSC posen per davant les preferències d'immobiliàries i constructores abans de pensar en la ciutadania", ha afirmat la també regidora, qui ha assegurat que calen "nous models i noves formes d'habitatge". Preguntada sobre la fórmula del Ragull Centre, ha defensat les seves "virtuts" en un exemple d'entesa entre l'administració i els privats.

I és que, per Madrona, cal buscar la col·laboració de la Generalitat amb els Ajuntaments per disposar de sòl; així com assumir el parc estatal a Catalunya, desplegar la llei i mobilitzar el màxim de finançament, que reclama a l'Estat espanyol.

Finançament català

Fins que no arribi la independència, la proposta d'ERC planteja un referèndum acordat i la implantació d'un sistema de finançament propi per a Catalunya similar al basc pel que fa a la recaptació d'impostos. En aquest sentit, la formació, en paraules de Madrona, aposta per un sistema fiscal on "qui més té hauria de pagar més".

La Mirada i Educació

El cost de la construcció de l'escola La Mirada l'ha d'assumir la Generalitat. Madrona ho té clar, tot i que defensa que l'Ajuntament ha de poder participar de la definició del projecte per garantir el "model educatiu" de la ciutat i aportar la visió municipalista. De la mateixa manera, la candidata també ha reiterat el compromís d'ERC amb l'enfortiment de la xarxa de docents i les seves condicions laborals.

Sanitat

En l'àmbit sanitari, la número 72 considera que el Centre d'Alta Resolució projectat a Rubí cobrirà les necessitats actuals de Sant Cugat. Un equipament sanitari de gestió concertada, diu, com a mínim fins que Catalunya no compti el finançament "únic i singular".

A més d'aquest centre, ERC també es compromet amb la segona residència pública per a Sant Cugat i l'enfortiment de l'atenció primària, en el cas del municipi, a través de nous servis i especialitats.

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per a Sant Cugat, quina seria?
  • Habitatge
  • Qui ha de pagar l’escola La Mirada?
  • La Generalitat, però amb la participació de l'Ajuntament en la definició del projecte.
  • S'ha d'eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera?
  • No al 100%. S'han de pensar bonificacions per als usuaris més habituals.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Núria Gibert
  • Una línia vermella per a ERC en un futur pacte de govern
  • Mai pactarem, treballarem ni parlarem amb cap partit feixista o d'extrema dreta, parli castellà o català.




    Esther Madrona

    Tenim uns companys de viatge que no ens estan posant les coses fàcils, Junts i el PSC. Posen per davant les lògiques de les immobiliàries i les constructores abans de pensar en la ciutadania.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.