Els comuns proposen posar a disposició de la ciutadania els vehicles elèctrics municipals els caps de setmana

El número 2 dels Comuns-Sumar pel 12-M, Lluís Mijoler, diu que al Prat de Llobregat ho estan fent i és un "èxit"


  • Comparteix:

Rocío Luna, Toni Garcia, Lluís Mijoler i Ramon Gutiérrez, de Comuns-Sumar, aquest divendres a la plaça de Lluís Millet / Foto: Cugat Mèdia

Rocío Luna, Toni Garcia, Lluís Mijoler i Ramon Gutiérrez, de Comuns-Sumar, aquest divendres a la plaça de Lluís Millet / Foto: Cugat Mèdia

Els comuns proposen que els vehicles elèctrics que tenen els ajuntaments a disposició dels funcionaris els pugui fer servir la ciutadania els caps de setmana o les tardes sense ús. Aquesta és una proposta que ha explicat aquest divendres a Sant Cugat el número 2 de la llista dels Comuns-Sumar a les eleccions del 12-M, Lluís Mijoler, que també és l'alcalde del Prat de Llobregat. De fet, en aquest municipi fa 10 mesos que han posat en marxa aquest sistema a través de l'aplicació de Som Mobilitat amb 12 vehicles, i està sent un èxit, diu. Per això proposen estendre-ho a tot Catalunya.


En aquest sentit, el regidor dels comuns a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, la ciutat disposa de dos vehicles de Som Mobilitat per a la ciutadania, però que l'Ajuntament té 16 vehicles elèctrics per als treballadors municipals que estan parats tots els caps de setmana a l'aparcament de sota la plaça de la Vila.

Mijoler compara aquest sistema de compartir vehicles municipals amb les comunitats energètiques. Explica que són els ajuntaments i administracions els qui han de fer les grans inversions en plaques fotovoltaiques, i fins i tot sobredimensionar-se, per generar excedent. I posa com a exemple l'energia solar que generen les plaques d'una escola durant els caps de setmana, que després posen a disposició de la ciutadania i les empreses de la ciutat.

"Les polítiques de transició ecològica les hem de pagar les administracions, no els ciutadans ni la classe obrera", ha conclòs Mijoler.




Lluís Mijoler

La flota de cotxes municipal, quan no la utilitzen els funcionaris a la tarda o el cap de setmana, queda a disposició de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.