Els Gausacs celebraran Sant Ponç amb la participació especial dels Castellers of London

Els Castellers de Sant Cugat aprofitaran la celebració aquest cap de setmana per inaugurar la seva nova seu


  • Comparteix:

Un moment de la diada de Sant Ponç del 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la diada de Sant Ponç del 2023 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat tornarà a gaudir de les festes de Sant Ponç que se celebren aquest cap de setmana de la mà dels Castellers de Sant Cugat. Les activitats començaran aquest divendres amb un assaig especial amb els Castellers of London i un sopar a la fresca a la plaça de la Vila. Dissabte hi haurà la inauguració de la nova seu social a primera hora de la tarda, i la plaça de l'U d'Octubre acollirà a partir de les 18 h les vigílies de Sant Ponç amb la colla britànica, els Castellers de Cerdanyola i els Sagals d'Osona. La diada castellera de diumenge, amb els Castellers de Sabadell i els Bordegassos de Vilanova com a convidats, tancarà la festivitat. Santi Pie, cap de colla; i Núria Ras, responsable de la comissió de social dels Gausacs, han participat aquesta setmana al programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per parlar de Sant Ponç i d'altres temes que afecten la colla, com l'ocupació del seu magatzem en un local de l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO

Els Gausacs sortiran aquest cap de setmana a la plaça d'Octavià per primera vegada aquesta temporada i ho fan per Sant Ponç, una de les seves festes emblemàtiques. Ho fan amb ganes, però sense posar-se grans objectius, ja que com recorda Pie durant l'entrevista, la temporada tot just comença i és llarga. "Veurem moltes camises verdes" ha dit fent broma el cap de colla, preguntat per "què veurem a plaça aquest diumenge?".

El que sí que veurem seran als Castellers of London, una colla nascuda de la mà d'un santcugatenc i que visita la ciutat per primera vegada. "Els Castellers of London són els nostres fillols. Dins el món casteller quan neix una colla, necessita padrins perquè l'assessorin i la cuidin una mica a l'hora de créixer, i nosaltres vam tenir un company que va marxar a Londres i va fundar la colla. L'any 2017 vam anar allà i vam establir relació i ara ens tornen el viatge perquè els hem convidat", ha explicat Pie, que afegeix que els fa molta il·lusió.

PROGRAMA DE SANT PONÇ

Divendres, 10 de maig
  • 20 h Assaig especial a la Sala Canigó amb els Castellers of London
  • 23 h Sopar a la fresca a la plaça de la Vila
  • Dissabte, 11 de maig
  • 16 h Inauguració de la seu social 'Cal Gausac' al carrer de Sant Bartomeu
  • 18 h Vigílies de Sant Ponç a la plaça de l'U d'Octubre
  • 21 h Sopar casteller a la plaça de l'U d'Octubre
  • 23 h Música enllaunada a la plaça de l'U d'Octubre
  • Diumenge, 12 de maig
  • 11 h Matinades pel poble
  • 12 h Diada castellerera a la plaça d'Octavià
  • 14 h Dinar popular a la plaça de l'U d'Octubre
  • 16 h Música amb Dj


  • Més enllà dels Castells

    Sant Ponç és el patró dels herbolaris i els apicultors, i se celebra l'11 de maig. Sant Cugat també se suma a la tradició d'aquesta jornada amb una fira situada a la plaça d'Octavià i un horari de 10 a 20 h durant tot el dissabte. Enguany participaran 14 parades que oferiran, entre d'altres, productes tradicionals de la festivitat com són les herbes remeieres i la mel. També es podran trobar altres articles d'alimentació i cosmètica natural.

    Santi Pie, cap de Colla, i Nuria Ras, responsable de la comissió de social dels Gausacs a l'entrevista al programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat

    Santi Pie, cap de Colla, i Nuria Ras, responsable de la comissió de social dels Gausacs a l'entrevista al programa 'Entitats' de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia



    La inauguració de la nova seu i l'ocupació del magatzem

    Dins els actes de Sant Ponç hi ha la inauguració, dissabte 11 de maig a les 16 h, de la nova seu social, 'Cal Gausac', un "projecte que ha trigat bastant", explica Pie, que recorda que tot i que les primeres reunions es van fer ara fa un any, no utilitzen l'espai pròpiament com a seu de la colla fins al passat gener. "És un espai on podem fer reunions i que serveixi de crida pel poble perquè conegui el fet casteller i que s'adonin que hi ha una colla castellera i tothom és benvingut", explica el cap de colla.

    Sobre la recent ocupació del seu antic local social, que encara utilitzen com a magatzem, els Gausacs han explicat a Cugat Mèdia que han "pogut veure que (els documents i arxius) estan emmagatzemats en una de les sales d'aquest espai" i, per tant, assegurat. Pie ha afegit que s'han reunit amb els ocupants d'aquest local, propietat de l'Ajuntament, i que en una conversa "molt cordial i buscant el benentès, estem treballant per poder continuar fent ús del material que hi ha al magatzem sempre que puguem. Tenim sistemes per poder entrar".

    RECUPERA ALTRES PROGRAMES DE L'ESPAI ENTITATS DE CUGAT MÈDIA



    Santi Pie

    Els Castellers of London són els nostres fillols. Dins el món casteller quan neix una colla, necessita padrins perquè l'assessorin i la cuidin una mica a l'hora de créixer i nosaltres vam tenir un company que va marxar a Londres i va fundar la colla. L'any 2017 vam anar allà i vam establir relació i ara ens tornen el viatge perquè els hem convidat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.