Espido Freire: 'Visitar allò que llegeixes és emocionant'

La guanyadora més jove del premi Planeta ha participat en un club de lectura a Sant Cugat


  • Comparteix:

Espido Freire, la guanyadora més jove del premi Planeta a Grand Azulmarino / Foto: Cugat Mèdia

Espido Freire, la guanyadora més jove del premi Planeta a Grand Azulmarino / Foto: Cugat Mèdia

'Visitar allò que llegeixes és emocionant'. Així ha començat el club de lectura a càrrec de la guanyadora del premi Planeta Espido Freire i organitzat per l'agència de viatges Grand Azulmarino, amb seu a Sant Cugat. A través d'un recorregut pels clàssics d'Edgar Allan Poe com 'El gat negre' els assistents han participat en una conversa que tenia per objectiu unir i posar en valor la literatura i l'afició de viatjar. En aquesta línia, Freire ha reivindicat el fet d'anar als llocs que apareixen en els llibres per tal de desmitificar les idees preconcebudes i indagar sobre com era realment. Tot i això, l'autora ha reconegut que 'sovint les històries originals són molt més cruels'. La trobada ha servit per presentar el viatge que farà la novel·lista el pròxim mes de maig on recorrerà Anglaterra seguint les passes del Rei Artur.

En declaracions a Cugat Mèdia, l'escriptora ha destacat que tot i que "estan canviant els hàbits de lectura i els gustos la literatura no corre perill en absolut". L'autora de 'Melocotones helados' va guanyar el premi Planeta per aquesta mateixa novel·la el 1999 amb 25 anys, convertint-se en la dona més jove en aconseguir-lo. Avui dia, encara ostenta aquest rècord.

És la primera vegada que la seu de Sant Cugat de Grand Azulmarino acull aquesta iniciativa, que forma part d'una ruta que va començar a Madrid i que després farà parada a València.


Decla Espido Freire

La lectura no està en perill en absolut, i l'anterior Sant Jordi ho va demostrar. El que passa, però és que les formes de lectura estàn canviat i conseqüentment els gustos també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.