Sant Cugat torna a prendre els carrers per Sant Jordi

Ràdio Sant Cugat farà dos programes en directe des d'una plaça d'Octavià que s'omplirà, com cada any, amb un ull mirant el cel


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la diada de Sant Jordi de 2023 / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la diada de Sant Jordi de 2023 / Foto: Ajuntament

Sant Cugat viu aquest dimarts la diada de Sant Jordi envoltada de llibres, roses i molt més. Les més de 80 parades de les llibreries, floristes i entitats a la plaça d'Octavià prenen bona part del protagonisme, però la celebració també es farà sentir a Valldoreix i als districtes. La ciutat tornarà omplir els carrers un dels dies més bonics de l'any, que torna a caure en dia laborable, pendent de la previsió meteorològica.


CONSULTA A L'AGENDA DE CUGAT MÈDIA LA PROGRAMACIÓ DE SANT JORDI A SANT CUGAT

La diada comptarà amb més d'una trentena d'activitats, entre les quals signatures de llibres a la parada de l'Abacus d'autors locals com Víctor Alexandre o Carme Cabús. També hi haurà propostes com el taller d'escriptura a l'Ateneu, el Sant Jordi infantil que organitza Òmnium i actuacions d'entitats de cultura popular, com els Bastoners o les Sardanes. Tot això, si el temps ho permet.

Ràdio en directe

Per descomptat, Ràdio Sant Cugat també hi serà, fent ràdio en directe al bell mig de la plaça d'Octavià, amb la veu dels protagonistes de la jornada, música en directe i el veredicte del 17è Concurs de Microrelats que organitza Cugat Mèdia.

Sant Jordi i Cugat Mèdia

Des de fa una setmana el mitjà públic de Sant Cugat s'ha abocat amb la diada amb una sèrie de continguts especials, com entrevistes a autors locals com Imma Monsó o el periodista d'aquesta casa, Joan Garcia, autor del llibre que resumeix els 50 anys d'història del Club Handbol Sant Cugat. També s'ha parlat del món editorial amb una entrevista amb una veïna de Sant Cugat que dirigeix una de les editorials més importants en l'actualitat, Núria Cabutí, CEO de Penguin Random House.

Cugat Mèdia també ha analitzat el món de les llibreries de proximitat en un dia tan important per al sector. Les vendes de llibres per Sant Jordi suposen al voltant del 20% de la seva facturació, però tot i això, aquest dia implica una despesa inicial que no totes estan capacitades per fer-ho. Per exemple, el Celler de Llibres per primer cop en 24 anys no tindrà parada a la plaça d'Octavià.

La resta de llibreries petites de la ciutat sí que tindran parada, però pateixen igual per tirar endavant el negoci davant la competència d'Amazon i les grans llibreries com Abacus o La Casa del Llibre, tal com han explicat elles mateixes a Cugat Mèdia.

Recomanacions

Aquestes llibreries de proximitat de la ciutat posen en valor la seva principal virtut davant aquests grans competidors, que és la prescripció. Per aquest motiu, Cugat Mèdia els ha demanat que recomanin llibres per comprar aquest Sant Jordi, o qualsevol altre dia de l'any:

RECOMANACIONS DE LA PAIDEIA

RECOMANACIONS DE LA SALVATGE

RECOMANACIONS DEL CELLER DE LLIBRES

RECOMANACIONS DEL PATI DE LLIBRES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.