Oriol Saltor: 'No pretenc ser un súper cantant, em venia de gust fer coses diferents de les que he fet fins ara'

El guitarrista santcugatenc debuta com a cantant amb l'EP 'Canta Lluís Llach'


  • Comparteix:

Oriol Saltor debuta com a cantant / Foto: Ian Vander Velde

Oriol Saltor debuta com a cantant / Foto: Ian Vander Velde

'Canta Lluís Llach' (Discmedi) és el primer treball com a cantant del guitarrista santcugatenc Oriol Saltor. L'EP inclou tres temes del cantautor de Verges ('Que tinguem sort', 'Cançó sense nom' i 'Viatge a Ítaca') versionats amb el segell inconfusible del santcugatenc. Com reconeix Saltor al programa 'Connectats', aquest nou treball 'significa un canvi de rumb' en la seva carrera professional.

ESCOLTA-HO


Després de més de 20 treballs, primer com a integrant del grup La Porta dels Somnis, i després formant part del duet 'Saltors' amb el seu germà, va decidir que era el moment de fer un salt. "Com a guitarrista podia fer moltes coses, però en aquest moment no em veia capaç de fer alguna cosa diferent i tenia la sensació que em repetiria. El treball de guitarrista és molt exigent i ho he fet durant molts anys i ara no em ve de gust", reconeix Saltor.

L'artista local explica que havia cantat molt poc, però fa un parell d'anys ho va provar i li va agradar, fins al punt de rebre unes classes de cant. "No pretenc ser un súper cantant, però així tinc possibilitats de fer coses diferents de les quals he fet fins ara, que també em venen de gust", afirma.

En un principi va contemplar la possibilitat de gravar alguns temes més per publicar un àlbum sencer, però Saltor explica que "no es tractava de fer un tribut", tan de moda actualment. L'artista continua treballant en la creació dels seus propis temes i quan els publiqui farà alguna actuació que inclourà els temes d'aquest 'Canta Lluís Llach'.



Lluís Llach coneix aquestes versions, ja que el mateix Saltor ha revelat que li va fer arribar a través del seu mànager, i "sembla que li van agradar'. Ara queda pendent la gravació d'un videoclip del tema 'Que tinguem sort', que l'artista santcugatenc ha avançat que tindrà la platja com a escenari.








Oriol Saltor

És un gir. Com a guitarrista podia fer moltes coses, però ara no em veia fent una cosa que aportés alguna novetat i seria més del mateix. I si vull fer una altra cosa he de fer algun canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.