Tots som migrants


  • Comparteix:

jordi.guirado

Jordi Guirado

Regidor de Vox Sant Cugat


Publicat: el 3/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'alguna manera o altra, al llarg de la vida, qui més qui menys, tots hem hagut de fer maletes i marxar d'un lloc per instal·lar-nos a un altre. Sempre amb una mica d'enyorança pels records del lloc que deixes, però també amb il·lusió i, potser, incertesa pels canvis que ens esperen en arribar al nou port.

De vegades, les coses no van prou bé i un es veu obligat a fer el farcell i, a correcuita, marxar a un lloc on tingui oportunitats de millora, perspectives de futur i possibilitats de viure amb la dignitat que tots mereixem. Així, fem el cor fort i emprenem l'aventura fora de casa els pares, potser formem una família i després canviem de barri, tal vegada perdem la feina i hem de marxar del nostre poble i anem a buscar sort a una altra ciutat desconeguda i, encara més, alguns es veuen amb la necessitat o el desig de traspassar unes fronteres legals per arribar a un altre país o, fins i tot, un altre continent. Tots, d'alguna forma, som migrants o fills de migrants. I sempre que ens hem mogut ho hem fet amb la voluntat de millora personal, però també amb el respecte i la gratitud vers el nou entorn humà que ens acull.

En tot cas, ningú no vol marxar a fer el trinxeraire ni a fer mal. Per tant, si per desgràcia les coses no et van prou bé, demanes ajuda (que n'hi ha i molta a tot arreu) però no li poses la mà a la butxaca a la veïna, ni etzibes una ganivetada al primer que et trobes per prendre-li el rellotge, ni prens res a ningú. Si féssim això, no ens hauria d'estranyar que ens agafessin per l'orella i ens diguessin que "una vegada, tots ens podem equivocar" però que a la segona patinada, bon vent i barca nova i ens enviarien de tornada d'on veníem. I santes pasqües; ni racisme ni sopars de duro; això no va de tons de pell, senyores i senyors: va de convivència cívica, benestar familiar i pau social.

Vox, que està formada per molts migrants i fills de migrants d'arreu d'Hispanoamèrica i de tota Espanya, vol acollir a tothom que vingui a construir una societat millor. Espanya és i serà sempre bressol de cultures i terra d'oportunitats per tota la gent de bé. Sant Cugat n'és un exemple i amb el suport de totes les famílies que ens donen suport cada vegada més obertament vetllarem perquè, en aquest aspecte, continuï essent tal com és.

JORDI GUIRADO és regidor de Vox Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.