La Policia Local, la gran oblidada


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Regidor del PP i Secretari General del partit a Sant Cugat


Publicat: el 26/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer ple municipal i en el marc del debat d'una moció sobre seguretat ciutadana, parlant de la necessitat de tenir més agents de la Policia Local patrullant els carrers de la ciutat, vaig creure necessari posar sobre la taula una realitat que és majoritàriament desconeguda per la ciutadania i que crec oportú compartir-la amb els lectors d'aquesta columna: no hi ha més agents als carrers de Sant Cugat perquè avui disposem únicament en plantilla de 78 agents, vint-i-dos menys que el centenar que teníem ara fa justament set anys, que era l'objectiu d'aquell moment, i lluny de la que seria la ràtio mínima recomanada per una ciutat com la nostra, al voltant dels 130 agents.

Per posar en context aquesta dada, cal saber d'on venim. I és que al mes de juny de 2015, Sant Cugat comptava amb 95 agents i assegurava l'aleshores alcaldessa Mercè Conesa que l'objectiu era arribar als 100.

El mes de juliol de 2017, la en aquell moment tinenta d'alcaldia de Seguretat, Cristina Paraira (avui a Junts i tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Gestió Urbana i Canvi Climàtic), afirmava que a l'octubre de 2016 s'havia assolit la xifra de 100 agents, tot i que per baixes a causa de les comissions de serveis, jubilacions i una defunció, havien reduït la plantilla a 96 agents.

Al mes de desembre de 2019, el regidor de Seguretat del govern anterior, Francesc Carol (ERC), afirmava que en aquells moments hi havia una plantilla de 80 agents i que l'objectiu era comptar amb 100 agents abans d'acabar 2020.

Cal afegir que la xifra actual de 78 agents en plantilla és irreal, doncs alguns d'aquests agents es troben actualment de baixa, fet que agreuja encara més la situació d'aquest servei bàsic. Hi ha dies, especialment en cap de setmana, que tant sols disposem de dues patrulles per tota la ciutat, un fet del tot inacceptable en un municipi de gairebé 100.000 habitants i amb una extensió de 48 quilòmetres quadrats i que cal corregir de forma immediata.

Per tant, i davant aquesta realitat, no podem entendre que durant els darrers anys els diferents governs municipals que hem tingut a Sant Cugat hagin estat incapaços ni tant sols de reposar les places que s'han perdut, 22 des d'aquelles 100 que va anunciar la Sra. Paraira fa 7 anys, ni que en el darrer mandat no es convoqués ni una sola plaça nova d'agent de Policia Local, més enllà de comissions de serveis que són solucions temporals per un període de 2 anys i que al finalitzar aquest termini tornen als seus municipis d'origen.

Només la desídia i la incapacitat dels que han governat Sant Cugat els darrers mandats, demostrant el poc o res que els importa la nostra Policia Local i la seguretat ciutadana en general, explica el perquè hem arribat a la situació actual. Ara hi ha el compromís per part del govern municipal actual de convocar noves places en els propers mesos amb l'objectiu d'arribar als 94 agents en plantilla. Desitgem que, aquest cop sí, compleixin. Des del Partit Popular hi estarem a sobre.

La Policia Local no pot ser la gran oblidada de les polítiques d'aquest Ajuntament. És un servei essencial del municipi i necessita comptar amb els recursos humans i materials suficients per poder realitzar la seva tasca en les millors condicions possibles, donar seguretat i tranquil·litat a tot el municipi, i més en moments com l'actual en el que acabem de conèixer que s'ha produït un repunt dels delictes a Sant Cugat, especialment, pel que fa als delictes contra el patrimoni i contra les persones.

ALFREDO BERGUA és regidor del PP i Secretari General del partit a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.